Produse curățenie și menaj

Produse curățenie și menaj

A venit momentul în care trebuie să faceți din nou curățenie în casă? Cu siguranță nu vă face plăcere să vă ocupați de această sarcină în mod frecvent, însă igienizarea locuinței este vitală pentru sănătatea și starea noastră de bine. Spațiile în care se adună mult praf și murdărie se pot transforma într-un mediu favorabil pentru dezvoltarea microbilor și bacteriilor, ceea ce poate duce la afecțiuni grave, precum problemele respiratorii sau bolile de piele. Pentru a evita situațiile neplăcute, dar și pentru a vă bucura de un mediu sigur în care să vă relaxați, este important să știți când și cum să faceți curățenie eficient, dar și ce puteți face pentru a o pastra pentru cât mai mult timp!

-        Înainte de a începe curățenia, asigurați-vă că aveți toate produsele de menaj și lucrurile necesare pentru orice suprafață.

-         Faceți ordine zilnic. Făceți-vă un obicei din a șterge mai des anumite suprafețe, precum blatul de la bucătărie, electrocasnicele, obiectele sanitare. Este mult mai ușor să cureți petele, lichidele sau alte substanțe atunci cand sunt proaspete decât după ce au trecut câteva zile.

-          Nu spălați geamurile dacă bate soarele direct pe ele sau știți că va urma o ploaie.

-          Evitați să folosiți aceleași lavete pe toate suprafețele pe care le veți curăța.

-          Aveți grijă să nu folosiți un singur mop pentru toată casa.

-          Înlocuiți frecvent articolele folosite la curățenie, pentru a evita dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului.

-          Igienizați toate produsele de menaj și obiectele utilizate după ce ați terminat curățenia.

-          Din locuință nu trebuie să lipsească niciodată produsele de curățare și obiectele precum mătură, făraș, mop, lavete, bureți, perii, etc.

 Spălarea hainelor este considerată ca fiind o altă acțiune din procesul de curățenie și chiar și aici vă puteți ușura considerabil munca. Cum? Daca aveți îndeajuns de mult spațiu, achiziționați mai multe coșuri de rufe, fiecare pentru o anumită categorie de haine: negre, albe, colorate. Astfel, economisiți timp cu sortarea lor. Specialiștii recomandă achiziționarea unor coșuri nu foarte mari, pentru că acestea vă pot face să adunați mai multe haine decât puteți spăla într-o zi, fără să vă dați seama.


Să nu ignorăm și importanța coșurilor de gunoi atât de interior cât și de exterior. Sunt elemente extrem de utile pentru a preveni lăsarea deșeurilor pe sol și răspândirea bolilor. Cu trecerea timpului și ca urmare a creșterii gradului de consumerism, depozitarea deșeurilor în containere de gunoi speciale, cu capacitate mare, a devenit o nevoie principală pentru gospodării.



Indiferent ce tip de coș de gunoi de interior sau de exterior sau container alegem, pentru a ține la distanță dăunătorii și mirosurile neplăcute de la gunoi, cu toții ar trebui să luăm în considerare câteva aspecte simple, care însă pot avea rezultate semnificative:

-          Indiferent de locul în care containerul de gunoi este amplasat, este foarte important ca acesta să aibă capacul închis. În aceasta manieră, nu numai că mirosurile neplăcute nu se răspândesc (mai ales în zilele călduroase de vară) dar deșeurile nu vor fi împrăștiate de dăunători;

-          Se recomandă ca ambalajele resturilor alimentare să fie spălate înainte;

-          Aruncați conținutul scutecelor și al resturilor provenite de la animale în toaletă;

-          Scutecele sau resturile alimentare cu miros puternic ar trebui ambalate în pungi suplimentare și închise bine;

Ocazional, pentru neutralizarea mirosurilor neplăcute se recomandă curățarea containelor cu bicarbonat de sodiu.

Puteți achiziționa variate produse menaj de la HOLA, la un excelent raport calitate-preț! 


cosuri-de-gunoi-tomberoane-si-scrumiere, produse-pentru-curatenie, accesorii-chiuveta-si-blat

Comentarii