Irigarea Rezidențială

Irigarea Rezidențială

Apa nu cade întotdeauna din Cer!

Însă, putem facilita udarea grădinii cu ajutorul sistemelor de irigare automată a gazonului, fiind cel mai eficient mod de a asigura hidratarea necesară grădinii, fără surplus de apă și fără efort, oferind plantelor apa de care au nevoie în mod egal și uniform.

Prin montajul sistemelor de irigații:

-              Se economisește timp: Utilizând un sistem de irigaţii automatizat, care funcționează pe cont propriu, fără timp pierdut pentru o udare manuală, putem avea mai mult timp pentru a face lucrurile pe care le iubim, în timp ce gazonul primește ceea ce trebuie pentru a arăta impecabil.

-              Se economisesc bani: Beneficiile instalării unor sisteme de irigații rezidențiale depășesc costul inițial pe termen lung, facturile la apă fiind reduse cu aproximativ 25%.

-              Se economisește apă: Instalarea unui sistem de irigații poate reduce consumul de apă, menținând în același timp un gazon sănătos.

Dacă cu cel puțin 10 ani în urmă ideea de a avea un gazon verde, bine îngrijit și a unor flori bogate și sănătoase, părea un obiectiv de neatins din cauza costului componentelor, acum a devenit mai accesibil.

Dacă vrem să avem garanția calității, una din cele mai sigure căi este aceea de orientare spre un brand care are o reputație bună în producerea accesoriilor pentru grădinărit precum RAIN ce dispun de: aspersoare pop-upuri rotative, duze, cutii colectoare irigații, hidranți de apă, fitinguri, senzori de ploaie, programatoare, electrovane etc.

Să începem cu aspersoarele; ele sunt complet automatizate, complet îngropate și mascate, făcându-și apariția strict pe durata udării. Tipurile de aspersoare ce se pot regăsi într-un sistem de irigare, și aplicațiile lor, sunt:

-              Aspersoare rotative: Acest tip de aspersor se caracterizează printr-un jet de apă ce se rotește pe un unghi stabilit la proiectare și la reglajul aspersorului, și este utilizat cu precădere pentru peluzele cu gazon cu deschidere mai mare. În funcție de model, pot atinge raze de udare între 5 și 15 metri, sau mai mult pentru modelele destinate terenurilor sportive.

-              Aspersoare spray: Aspersoarele spray se caracterizează printr-o perdea de apă uniformă, distribuită pe un unghi prestabilit și reglabil. Se utilizează pentru spații cu gazon cu deschidere mică, sau pentru borduri florale și zone mai largi cu vegetație deasă. De regulă, este vorba despre un corp de aspersor căruia i se atașează o duză achiziționată separat, duză care îi stabilește raza și unghiul sau forma de udare. Pot atinge raze de udare între 0,6 și 5,5 metri.Continuăm cu programatoarele de stropire; sunt o soluție ideală atunci când suntem departe de casă, în vacanță de exemplu, sau pur și simplu când avem prea multe activități pentru a ne ocupa personal de irigarea grădinii.

Cu ajutorul programatoarelor pentru apă RAIN putem controla irigația de oriunde ne aflăm. Un programator ajută să păstrăm terenul irigat, fără a fi nevoie de implicare sau supraveghere și de asemenea să setăm diferite programe pentru diferite zone. Dacă e pentru a întreține doar gazonul din curte astfel încât să arăte sănătos și să aibă un verde plăcut și uniform, este suficient să alegem un programator de stropire pentru grădină cu un singur program ce se instalează direct pe furtul de alimentare al aspersorului. Dacă e pentru a iriga suprafețe complexe, cum ar fi serele, unde sunt plante care au nevoie de un orar de udare distinct, atunci există aparate mai dotate, ce vin cu mai multe programe. Astfel de dispozitive, pot controla în mod diferit mai multe aspersoare ce pot fi setate pentru a iriga o zonă la un interval orar și cu o frecvență diferită de alta.Un alt accesoriu important pentru sistemul de irigare este senzorul de ploaie, care funcționează ca un comutator care oprește automat irigarea la apariția precipitațiilor. Prin folosirea lui se economisește apă, curent, iar gazonul este mult mai sănătos deoarece se evită supra udarea.

Atunci când se face alegerea tuturor componentelor, este bine de ținut cont de mai mulți factori care influențează programul de irigare. În ce stadiu de dezvoltare se află plantele? Care este debitul de apă? Ce tip de sistem de irigare sau aspersor trebuie folosit? Care sunt condițiile meteo sau ce anotimp este?

Putem întocmi împreună lista de materiale în corelaţie cu necesităţile şi disponibilităţile clientului.

Comanda pentru Irigație rezidențială poate fi făcută online, accesând categoria Irigație curte. Achitarea o puteți efectua atât online cât și prin numerar la livrare.

irigatie-rezidentiala, furtunuri-pentru-gradina, carucioare-si-tamburi-pentru-furtun, cuple-si-conectori-pentru-furtun, aspersoare-si-pistoale-gradina

Comentarii