Cum să-ți aranjezi o zonă de grill?

Cum să-ți aranjezi o zonă de grill?

Odată ce vine sezonul cald, majoritatea dintre noi ne gândim la grătar și la întrunirile cu familia și prietenii. Astfel, o zonă de grill bine amenajată este mai mult decât un moft, ba chiar o necesitate. Gustul cărnii și a legumelor bine gătite pe jar și o atmosferă relaxată de vacanță - totul se construiește de fiecare dată când stai în jurul unui grătar care sfârâie. 

Din acest motiv, este necesar să alegi un loc pentru grătar și să îl amenajezi cu mobilier potrivit, decorațiuni și accesorii speciale. Și, din moment ce suntem la începutul sezonului de vară, am adunat câteva sfaturi și idei care sperăm să te ajute să încorporezi grătarul în grădina de acasă în cel mai frumos mod.

 Cum alegi locul ideal pentru grătar?

Locul sau locația ideală pentru grătarul tău este acela unde vrei să-l pui. Poate fi amplasat într-un colț de grădină, dar poate fi și construit sau încorporat și într-o bucătărie de vară, foișor sau terasă spațioasă. Alegerea unei locații depinde, în mare măsură, de dimensiunea și tipul grătarului pe care intenționezi să îl cumperi. 

Modelele încorporate, de exemplu,  necesită mai mult spațiu datorită structurii lor mari și voluminoase, în timp ce modelele portabile pot fi integrate în spații mai mici. Cu toate acestea, îți recomandăm să îți încorporezi grătarul într-o zonă adăpostită, parțial adăpostită sau acoperită, astfel încât să poți folosi grătarul pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp sau vreme.   

Cum alegi corect grătarul potrivit pentru zona de grill?

În primul rând, alege grătarul care se potrivește cel mai bine nevoilor familiei tale. Modelele de grătar pe cărbune sau gaz, care nu necesită cablu de alimentare, sunt ideale pentru grădini și terase. Dacă intenționezi să faci grătar în principal pentru familie, cel mai bine este să optezi pentru un grătar mai mic, care nu necesită atât de multă curățare precum un grătar mai mare. Totuși, dacă găzduiești ocazional petreceri mari, mai ales dacă terasa ta este mai extinsă și dotată cu decorațiuni suspendate, un grătar mare este o soluție mai practică. Pe de altă parte, dacă îți place să faci grătar, dar ai doar un balcon, un grătar pliabil ușor este soluția perfectă. În acest caz, alege un model cât mai stabil după asamblare și care poate fi chiar pliat într-o dimensiune mică, astfel încât transportul și depozitarea să nu fie o problemă. 

Mobilier și accesorii necesare

Și, întrucât nu este doar un grătar, ci și o zonă de relaxare construită sau amenajată în jurul lui, sunt și mulți alți factori de care trebuie să ții cont atunci când ai acest spațiu în curtea casei tale. Setul de mobilă pentru terasă și grătar este format dintr-un set de mese pentru terasă, scaune confortabile, dar și canapele sau fotolii de grădină. De asemenea, pernele decorative, covoarele colorate, lumânările parfumate, corpurile de iluminat solar și ghivecele umplute cu flori de sezon și plante aromatice contribuie la crearea unei atmosfere relaxate, primitoare și fericite în jurul grătarului. 

În concluzie, amenajarea unei zone de grill în grădina de acasă nu este un proiect atât dificil. Tot ce trebuie să faci este să achiziționezi cele necesare și să le aranjezi într-un mod plăcut și confortabil pentru toată familia. În magazinul online Hola, de exemplu, găsești o gamă largă de produse pentru terasă și grădină, inclusiv și grătar. Dacă dorești să-ți transformi zona de grill într-un spațiu plăcut și confortabil, Hola este alegerea perfectă! 
Comentarii